• Bel ons (24/7)0514 - 604 111

Mariska van der Veen

Paraveterinair

Mariska van der Veen
Mariska van der Veen Paraveterinair

Samen met mijn partner heb ik twee kinderen. In 1998 heb ik mijn diploma paraveterinair dierenartsassistent behaald. Deze opleiding heb ik gevolgd aan het Groenhorst College in Barneveld.

Na het behalen van mijn diploma heb ik bij verschillende praktijken gewerkt. Het is leuk en leerzaam om te zien dat er onderling veel verschil kan zitten in praktijkvoering.

Ondertussen werk ik alweer meer dan tien jaar bij Dierenartsenpraktijk Gaasterland. Hierdoor heb ik al veel patiënten en hun baasjes en veehouders een beetje leren kennen. Het afwisselende werk, het contact met mens en dier en het continu verbeteren van de (kennis over) diergezondheid en alles wat daarbij hoort, maakt dat dit een beroep is waarin ik het enorm naar mijn zin heb.

Social Media, zoals Facebook en website-onderhoud is tegenwoordig ook een onderdeel van mijn werk. Zo ook het begeleiden van stagiaires. Wat ik o.a. erg mooi werk vindt en waarvoor ik verschillende cursussen heb gevolgd, is het reinigen van gebitten van honden en katten. Dit is zeer dankbaar werk, waaruit ik veel voldoening haal. Op zo’n moment lever ik een grote bijdrage aan de gezondheid van het dier. Geweldig toch!?

Ook het scheren en ontklitten van katten die vachtproblemen hebben vind ik een mooie uitdaging.

Uiteraard hebben wij zelf ook huisdieren: een Friese Stabij uit Limburg en twee katten, waarvan ik één zelf met de fles heb grootgebracht. De flessenpoes is trouwens overgegaan op muizen vangen: Mooi om te zien dat instinct van dieren zich niet laat misleiden…

Graag tot ziens bij ons in de praktijk!