Actiemaanden voor uw kat

Februari en november actiemaanden sterilisatie en castratie

Actiemaanden sterilisatie en castratie voor de kat

In februari en november hebben we de sterilisatie-actiemaand. In deze maanden kunt u tegen gereduceerd tarief uw kater of poes laten helpen. Dit om ziektes en ongewenste nestjes met kittens te voorkomen. Voor de katers en poezen is het meest geschikte tijdstip om te laten helpen rond een leeftijd van vijf à zes maanden oud. Is uw kat ouder? Geen probleem: liever laat dan nooit. Het is een feit dat katten er baat bij hebben om geholpen te zijn.

Heeft u uw poes aan de pil? Ook dan (zeker dan) adviseren wij om te steriliseren. Er is een wezenlijk risico dat uw poes tumoren gaat ontwikkelen onder invloed van de hormonen (via de poezenpil). Zeker op langere termijn is dit een groot risico. Bovendien is een sterilisatie goedkoper dan jarenlang pilgebruik. 

Ongecastreerde katers zien we veel voorbijkomen in de spreekkamer met bijtwonden en vechtabcessen. Onder invloed van hormonen hebben ze een sterk territoriumgedrag en gaan ze een gevecht niet uit de weg. Daarnaast gaan deze katten vaak omzwerven, krijgen ongelukken en andere narigheid. Deze katers plassen/sproeien ook nog wel eens tegen de deur of de muur. 

Per jaar raken er veel katten vermist. Vaak ten gevolge van “de natuur (lees: de hormonen) die roept”. Om ook dit probleem te ondervangen en de katten snel weer aan u als baasje te kunnen koppelen hebben we tijdens deze actie ook een speciaal actietarief om uw kat gelijktijdig met de castratie/sterilisatie te chippen. Maak een afspraak en profiteer dus dubbel.

Voor vragen kunt u natuurlijk contact opnemen.

Terug naar Dierinformatie