Actiemaanden voor uw kat

Februari en november actiemaanden sterilisatie en castratie

Actiemaanden sterilisatie en castratie voor de kat

Elk jaar hebben wij twee actiemaanden, januari en november. In deze maanden kunt u tegen gereduceerd tarief uw kater of poes steriliseren, castreren en chippen. Dit om ziektes en ongewenste nestjes met kittens te voorkomen. Voor de katers en poezen is het meest geschikte tijdstip rond een leeftijd van zes maanden oud. Is uw kat ouder? Geen probleem: liever laat dan nooit. Het is een feit dat katten er baat bij hebben om geholpen te zijn.

Heeft u uw poes aan de pil? Ook dan adviseren wij om te steriliseren. Er is een wezenlijk risico dat uw poes tumoren gaat ontwikkelen onder invloed van de hormonen van de poezenpil. Zeker op langere termijn is dit risico groot. Bovendien is een sterilisatie goedkoper dan jarenlang pilgebruik. 

Ongecastreerde katers zien we veel voorbijkomen in de spreekkamer met bijtwonden en vechtabcessen. Onder invloed van hormonen hebben ze een sterk territoriumgedrag en gaan ze een gevecht niet uit de weg. Daarnaast gaan deze katten vaak omzwerven, krijgen ongelukken en andere narigheid. Deze katers plassen/sproeien ook nog wel eens tegen de deur of de muur.

Hoe gaat het in z’n werk?

U brengt uw kat vroeg in de ochtend. Hij/zij moet dan nuchter zijn. In de loop van de middag mag u uw kat weer ophalen. Hierna is het verstandig om hem/haar 2 dagen en nachten binnen te houden. Bij de poes is de wond onderhuids gehecht. Bij de kater zijn het twee open wondjes die snel weer helen. Begin rustig aan met eten en drinken, dan kan de lege maag weer even wennen. Medicatie toedienen is niet meer nodig, wij geven antibiotica en een pijnstiller die 24 tot 48 uur werken.

Terug naar Dierinformatie