Tryntsje Stienstra

Dierenarts

Tryntsje Stienstra
Tryntsje Stienstra Dierenarts

Zoals mijn naam al doet vermoeden heb ik Friese wortels. Voor mijn studie ben ik uit Friesland vertrokken en daarna heb ik nog een tijd in het midden van het land gewoond en gewerkt. Sinds 1998 woon ik in Gaasterland en hoef ik mijn naam niet meer twee of meer keer te herhalen als mensen vragen hoe ik heet.

Ik ben getrouwd en heb twee kinderen. Als huisdier hebben we enkel twee katten. Meer zit er niet in, omdat we te weinig thuis zijn om voldoende tijd aan bijvoorbeeld een hond of een paard te kunnen besteden.

In 1993 ben ik afgestudeerd en ik heb daarna vooral gewerkt als waarnemend dierenarts. Zo heb ik bij allerlei praktijken een kijkje ‘in de keuken’ kunnen nemen. Zo heb ik veel verschillende manieren van aanpak gezien. Dat heeft mij in het begin veel handigheidjes en praktische ideeën opgeleverd na al de theorie van de studie.

Sinds 2007 werk ik bij de praktijk.  Als anderen met vakantie zijn neem ik vaak spreekuren over en een enkele keer een dienst. Ik werk op regelmatige basis ook nog in een andere praktijk, waar ik zowel gezelschapsdieren als landbouwhuisdieren doe.

Ik werk met veel plezier in deze praktijk, want ik vind dat we een gezellig team hebben en een prettige klantenkring.