Februari en November aktiemaand sterilisatie en castratie Kat

in februari en november hebben we de sterilisatie-aktiemaand
In deze maanden kunt u tegen gereduceerd tarief uw kater of poes laten helpen. Dit om ziektes te voorkomen. Natuurlijk ook ter voorkoming van ongewenste nestjes met kittens. Voor de katers en poezen is het meest geschikte tijdstip om te laten helpen rond een leeftijd van 5 a 6 maanden oud. Is uw kat ouder? Geen probleem: liever laat dan nooit. Het is een feit dat katten er baat bij hebben om geholpen te zijn.castratie katten stamboom
Heeft u uw poes aan de pil? Ook dan (zeker dan) adviseren wij om te steriliseren. Dit is op langere termijn bovendien ook goedkoper dan jarenlang pilgebruik. Bovendien is er een wezenlijk risico dat uw poes tumoren gaat ontwikkelen onder invloed van de hormonen (via de poezenpil) Zeker op langere termijn is dit een groot risico.
Ongecastreerde katers zien we veel voorbijkomen in de spreekkamer met bijtwonden en vechtabcessen. Onder invloed van hormonen hebben ze een sterk territoriumgedrag en gaan ze een gevecht niet uit de weg. Daarnaast gaan deze katten vaak omzwerven, krijgen ongelukken en andere narigheid. Deze katers plassen/sproeien ook nog wel eens tegen de deur of de muur.
Per jaar raken er veel katten vermist. Vaak ten gevolge van “de natuur (lees: de hormonen) die roept”.
Om ook dit probleem te ondervangen en de katten snel weer aan u als baasje te kunnen koppelen hebben we tijdens deze actie ook een speciaal actietarief om uw kat gelijktijdig met de castratie/sterilisatie te chippen. Maak een afspraak en profiteer dus dubbel.

Voor vragen kunt u natuurlijk contact opnemen.