Diana van der ploeg

Diana van der ploeg

Hoewel we geen huisdieren (enkele onfortuinlijke goudvissen daargelaten) konden houden wegens tijdgebrek en allergie in de familie, had ik al op jonge leeftijd bedacht dat ik dierenarts wilde worden. Na het VWO in Den Haag, viel de loting gunstig voor me uit en kon meteen aan de studie diergeneeskunde in Utrecht begonnen worden. Tijdens de studie raakte ik via mijn hobby in paardrijden en mennen betrokken bij de afdeling KI Paard van de faculteit en werd mijn interesse in voortplanting bij het paard gewekt. Daarnaast kreeg ik de kans om tijdens de 2e fase van de opleiding middels het ERASMUS-uitwisselingsproject over de grens te kijken. Dit bestond uit drie maanden aan de faculteit diergeneeskunde in Kopenhagen meedraaien, waarvan een week in een zeer gastvrije gemengde praktijk in Skibby (Denemarken). Een fantastische ervaring en een absolute aanrader voor iedere student.

Direct na mijn afstuderen trad ik als dierenarts in dienst bij een hengstenhouderij (Stal Wijdewormer) in Noord Holland en belandde na 5 jaar via dit bedrijf in Friesland. Toen deed zich eindelijk de kans voor om een hond in huis te halen (een lang gekoesterde wens ging in vervulling). De keuze viel op een riesenschnauzer reu (Bouke van de Zwarte Schaduw).

Inmiddels ruim 10 jaar geleden werd ik benaderd voor een waarneming bij DAP Gaasterland, waar ik me direct thuis voelde en sindsdien met veel plezier, voornamelijk gedurende het voortplantingsseizoen van de paarden, werk. Leuk werk, fijne collega’s, plezierige contacten met de cliënten en dat alles in een prachtig stukje Friesland, waarbij je iedere dag dat je visites rijdt, het gevoel hebt een beetje met vakantie te zijn.

Helaas heb ik afscheid moeten nemen van Bouke (bijna 14 jaar oud geworden) en ook van Jaffra, mijn “deeltijdhond” waar ik hier mee op de foto sta, heb ik in april 2015 onverwacht afscheid moeten nemen.